Specialpedagogiskt Café

Tema bemötande: Upplevelser och perspektiv

På Pedagogiskt café den 3 april har vi tema bemötande: Upplevelser och perspektiv. Möt Charlotte, Rebekah och Elisabeth som alla har en intressant historia att berätta. Vi lovar en kväll med både skratt och tårar, nya insikter och god mat! Varmt välkommen att anmäla dig här:

Datum: Tid: Anmälan:
Onsdag 3 april 17.00 - 20.00 Anmäl

Charlotte Ohlson Bresciani – Livets berg- och dalbana

I juni 2007 förändrades Charlottes liv när hon genom en olycka blev förlamad från midjan och neråt. Hon är sedan dess beroende av en rullstol men lever att mycket aktivt liv som mamma till tre barn. Charlotte berättar om hur personer hon möter ibland behandlar henne annorlunda. Hon märker att osäkerhet, okunskap, värderingar och fördomar ofta försvårar även det mest välvilligt inställda bemötandet från andra. Med en underhållande och gripande föreläsning delar hon med sig av sina erfarenheter, slår hål på myter och ger konkreta tips på hur man bäst bemöter andra personer, med eller utan funktionsvariationer.

Rebekah Krebs – Min tid i skolan

Rebekah är 19 år gammal och har en synnedsättning. Hon är mycket aktiv på sin fritid, bland annat har hon varit ute och tågluffat och även spelat VM i goalball. Rebekah berättar vad personal i skolan kan tänka på i mötet med en elev med en synnedsättning. Hon ger oss sin bild av vilka svårigheter och möjligheter som hon har stött på i grundskola och på universitet. Vi får bland annat ta del av hur Rebeckah lärde sig läsa och hur hon hittade hjälpmedel som gav henne rätt stöd i lärandet. 

Elisabeth Lagerkrans – Bakom kulisserna i funktionssimulatorn

Elisabeth arbetade tidigare på MFD, Myndigheten för delaktighet, där hon var ansvarig för framtagandet av funktionssimulatorn. I funktionssimulatorn ges en bild av hur en person med en kognitiv funktionsnedsättning kan uppleva sin vardag, med alltifrån svårigheter med sinnesintryck till att minnas, uppfatta tid, planera, organisera och fokusera. En kognitiv funktionsnedsättning kan ge upphov till mycket stress och även innebära svårigheter i sociala sammanhang. Olika personer har såklart olika upplevelser och i funktionssimulatorn får vi ta del av några exempel. Elisabeth berättar om hur filmerna fått liv genom berättelser från personer som delat med sig av sina erfarenheter. 

Dela:
Kategorier: